След като TrafficNews.bg информира, че бракониери ловят гълъби посред река Марица, днес за втори ден ловците продължават упорито с незаконните посегателства над пернатите.

Припомняме, че бракониерите бяха засечени от буден гражданин да се възползват от събирателния пункт, станал убежище на стотици пернати, а именно приказния остров между Пешеходния мост и мост „Герджика“.

Вчера пловдивчанинът сигнализира за крайно неприятната гледка, на която е станал свидетел. Преминавайки по моста на „Герджика“, той забелязал как трима души са навлезли във водата и започнали да разпъват мрежи за лов и да хвърлят примки към множеството накацали пернати, като междувременно се черпели с бира.

Гражданинът моментално известил полицията за незаконните действия, но и днес бракониерите безчинстват на острова, а вече са хванати и от обектива му.

„Бракониерите под моста на „Герджика“ днес отново безчинстват! Говорих с Горското стопанство, тъй като отново звънях в полицията и от там ме насочиха към тях“, посочи нашият читател и изрази надежда служителите от РДГ Пловдив да разрешат проблема.  

От пловдивската Регионална дирекция по горите обещават незабавно да изпратят екип да провери сигнала.