Бракониери ловят гълъби посред река Марица, възползвайки се от приказния остров между Пешеходния мост и мост „Герджика“, който е убежище за стотици пернати.

Пловдивчанин, който всеки ден минава покрай острова, се свърза с TrafficNews.bg, за да разкаже за крайно неприятната гледка, на която е станал свидетел. Той сподели, че е преминавал по моста на „Герджика“, когато е забелязал как трима души са навлезли във водата. Въпреки съществуващата забрана за къпане, въведена с изричен знак, господата не само цопнали, а започнали да разпъват мрежи за лов, докато доволно се черпели с бира. По-нататък те преминали в действие, хвърляйки примки към множеството накацали пернати.

„Всички пловдивчани знаят, че островчето е обожавано от птиците и всеки ден могат да се видят стотици там, особено в горещините... По този мост често засичам туристи на път към „Бунарджика“,  които се любуват на гледката, снимат реката и островчето с гълъбите. В този смисъл не ми се струва особено уместно да видят как някакви глупаци залагат примки и ги ловят, все пак не живеем в Средновековието“, възмутен е нашият читател.

Предприетите от него действия не се изчерпали в това да ни изпрати информацията. След като видял ловците, той мигновено сигнализирал на Районното управление на МВР за случая. По-късно обаче получил информация от свой близък, че бракониерите продължават да безчинстват.

„Дано все пак полицията да си свърши работата, защото е скандално насред центъра на града да се вихрят някакви бракониери, да не говорим че може да са разпънали и мрежи във водата... За съжаление не успях да ги снимам, тъй като бързах за среща, но всеки ден минавам през мост „Герджика“ и ако пак ги засека, задължително ще ги снимам“, завършва човекът, подал сигнал.

Ако видите въпросните нарушители на закона, моля обърнете се към органите на реда!