Бездомното куче, което миналата година пловдивчанин е убил с лък, налитало на деца, научи TrafficNews.bg. Животното неколкократно се спускало към минувачи, а няколко пъти дори успяло да захапе преминаващите покрай бензиностанцията, в района на която то живеело.

Прокуратурата днес съобщи, че мъжът, убил кучето, отива на съд. Спрямо 40-годишния мъж е внесен обвинителен акт за това, че на публично място е проявил жестокост към гръбначно животно и му е причинил смърт по особено мъчителен начин (подробностите четете ТУК).

Според информацията на държавното обвинение мъжът бил ядосан от факта, че кучето лаело по колата му, докато той се опитвал да зареди гориво на бензиностанцията. Читатели обаче сигнализираха на TrafficNews.bg, че детето на мъжа е едно от ухапаните от безпризорното животно. То обикаляло в района около бензиностанцията, а служителите й го хранели. Много от родителите в квартала са били на път да се саморазправят, след като животното се е спускало към децата.

Каквито и да са обстоятелствата около убийството на кучето с лък, множество читатели реагираха агресивно на новината за случая. Сред коментарите преобладават обидите, насочени към мъжа, както и призиви за саморазправа. 

Вижте информация по темата и в емисията на ТРАФИК ТВ:

Снимката е илюстративна!

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg