Така изглежда улица "Отец Паисий" в Пловдив, на която е забранено паркирането и дори влизането на автомобили. Така е всяка вечер от вече две години. Когато имах кафене и културен павилион, колите обръщаха и някои паркираха пред масите, пише във фейсбук културният мениджър Веселина Сариева. 

Никой не глобява, бариерата не работи. Хората, които паркират са агресивни и влизат в пререкания, когато им се каже, че на улицата не може да се паркира.

Жителите на улицата и собственици на бизнеси написахме преди година писмо до Община Пловдив - без резултат. 

И под черта … Не знам какво развали климата на града, Капана ли, сладоледаджийниците по Главната ли, липсата на управление с визия ли, но виждам, че лека полека всеки нормален човек рано или късно се оттегля пред агресията.

Ние продължаваме, с каквото можем в областта на изкуството и културата, дано това променя и дава смисъл за промяна.

Проверка на TrafficNews установи, че през последните три месеца служителите на Общинска охрана са съставили над 300 фиша на нарушители. Проблемът обаче е, че глобите не спират водачите. А пневматичната преграда, която ограничава достъпа до улицата не работи повече от година , тъй като е повредена. 

"Вечер улицата се превръща в паркинг. Обикновено хората, които си позволяват да нарушават ограниченията, се държат изключително нагло. Някои от тях очевидно са пияни и така се качват в автомобилите си" коментират хора, които живеят в пешеходната част от улицата. 

От ОП "Паркиране и репатриране", които отговарят за изправността на съоражението, са обещали до края на месеца да ограничат достъпа до улицата. Дотогава районът ще бъде посещаван ежедневно от патрули, които ще налагат глоби на нарушителите. "Гражданите, които засекат нарушения, могат да сигнализират своевременно на дежурните телефони на Общинска полиция, Общинска охрана или на 112. Ще бъдат взети незабавни мерки" заяви зам. кметът по сигурността Йордан Ставрев.