Напълно потушен е големият пожар, който се разрази вчера край Пловдив. Както TrafficNews.bg съобщи, огънят избухна около 19 часа в предприятието за преработка на отпадъци „Анес 96“. На място бяха изпратени 13 екипа на пожарната, които работиха до късно вечерта. В момента все още има дим, но няма опасност от нови възпламенения.  Напълно изгоряла е конструкцията на цеха. Пожарът засегна и намиращата се до предприятието фирма за международни превози. Изгорели са два влекача. 

Двама пожарникари пострадаха при гасенето на пламъците, като състоянието към момента е добро. Единият от тях е гл. инспектор Димитър Бришимов. При гасенето е бил напръскан по лицето с част от изгоряла пластмаса.

„Другият пострадал пожарникар е получил контузия на крака, но е в добро общо състояние. Тепърва ще се изяснява каква е причината за пожара. Гърмежите, които се чуваха снощи са били в следствие на изгарянето на пластмасата. Няма опасност за близките населените места”, заяви още Бришимов.

Оказва се това е третият подобен инцидент във фирмата в рамките на 10 години. Днес се очаква собственикът да бъде на място, за да съдейства при огледа.

„Започва оглед на място, както и оценка на щетите. Разследва се палеж по невнимание, но не изключваме и умишлен палеж”, коментира Димитър Събчев, зам.-директор на ОДМВР.

На място тази сутрин е и областният управител на Пловдив Христина Янчева.

„Има информация, че има подадени сигнали от съседна фирма, че този завод е опасен и през годините са били съставяни актове. Ще извършим проверка. Според мен подобни заводи не трябва да бъдат в близост до населени места, а тук разстоянието до първите къщи е около 400 метра. В момента няма замърсяване на въздуха”. Каза Янчева.

Кметът на Царацово Димитър Петров благодари на екипите на пожарната за бързата и професионална работа.

Пътят към Царацово, отбивка от пловдивското Голямоконасрско шосе, е отворена за движение.

Локализираха големия пожар край Пловдив, двама огнеборци са пострадалиЖители на Царацово се изнасят от селото, други не могат да стигнат до домовете си