Възстановяват движението на пътни превозни средства по част от ул. „Брезовско шосе“ утре. Това ще се случи в участъка от кръговото кръстовище с булевардите „Дунав“ и „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Северен“, съобщиха от „Организация и контрол на транспорта“.

Припомняме, че пътната отсечка беше затворена заради строително-монтажните работи по изпълнението на Водния проект.  Новата временна организация на движение е със срок до 1 ноември. Тя е обозначена със съответните пътни знаци.

Хоризонталната  маркировка също е временна, тъй като обектът не е предаден. На следващ етап ще бъде положен и износващият пласт асфалт.

Заради напредващите дейности по Водния проект до 1 август се реорганизира движението и по бул. „Дунав“. Северното платно в отсечката от кръговото кръстовище  с бул. „Цар Борис III Обединител“ до ул. „Васил Левски“ остава затворено.

При досегашната  организация движението в южното платно бе двупосочно. От утре обаче там се възстановява еднопосочното движение запад – изток. Промените са обозначени с необходимите пътни знаци и информационни табели.

Припомняме, че ремонтът на ул. "Брезовско шосе" още през 2021 година, като участъкът беше затворен до края на 2022 година. Причината за това станаха откритите археологически находки и липсата на финансови средства, допълнителни пари за фирмата изпълнител и невъзможност за извършване на проучвателни дейности през зимата.

Поради тази причина редица протести на търговци блокираха кръстовището на ул. „Брезовско шосе“ с бул. „Северен“ през тези месеци, заради недоволството на пловдивчани, работещи в района, че оборотите на работа са намалели с около 60%, а придвижването им до работните места е кошмарно.

Затварят още една отсечка на Брезовско шосе, археолозите се връщат на работаОсигурени са алтернативни маршрути

Протестиращите на Брезовско шосе: Писна ни! Нямаме никакви клиенти, а само огромни разходиДесетки пловдивчани изразиха недоволството си от продължителния ремонт на трасето

Търговците от „Брезовско шосе” отчаяни – вижда ли се краят на сагата с ремонта?След отпускане на бюджет от Общината за археолозите, ще се възстанови и работа по участъка