Катастрофа се размина на косъм от тежки последици в Кършияка. Лека кола е връхлетяла на тротоар и е спряла само на няколко сантиметра от краката на пешеходка. За инцидента разказа пловдивчанин, станал свидетел на каскадата.

Случката се е разиграла в район „Северен” в понеделник сутрин, около 4:30. По думите на читателя ни, лека кола БМВ се е движила по улица „Победа”, като на светофара с булевард „България” с висока скорост е завила наляво.

„Водачът загуби контрол и след поредица от камшици се удари в бордюра с доста висока скорост. След това колата се приземи малко след автобусната спирка. В това време преминаваше една възрастна дама, която едва успя да реагира и да избегне удара. По-добре 10 минути по-късно да стигнеш до уреченото място, от колкото изобщо да не успееш”, пише нашият читател.

Той допълни, че след катастрофата колата се е върнала на пътното платно и е продължила по пътя си. Полиция не е била викана.

Медията ни ще отправи запитване до ОД МВР, дали е получаван сигнал за инцидента.

Свидетелят на каскадата апелира към водачите да бъдат внимателни на пътя и да мислят за останалите участници в движението.

„Не е геройство да караш с превишена скорост. Не е геройство да седнеш зад волана пиян или дрогиран. Нека бъдем отговорни, да управляваме колите си една идея по-внимателно. Така може да се сложи край на войната по пътищата”, завърши пловдивчанинът.