Над 400 нови знамена са монтирани от екипи на „Чистота“ върху стълбовете за осветление по входно-изходните артерии и други знакови места в Пловдив по случай Деня на Съединението 6 септември, когато е и празникът на града.

По 200 броя са националните трикольори и флаговете на Пловдив. Нови големи трибагреници се развяват и върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на града.

Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев припомни, че по традиция знамената се обновяват два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и за 6 септември. Всички флагове са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

Утре, също по традиция, паметникът на Съединението на едноименния площад отново ще бъде измит с шампоан.

Нови големи трибагреници се веят върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на Пловдив. Обновени са и близо 400-те  национални знамена и флагове на общината върху стълбовете за осветление по входно-изходните артерии, на „Коматевско шосе“ и редица знакови места из града.

В навечерието на празника служители на „Чистота“ по традиция „изкъпаха“ паметника на Съединението с шампоан и сега целият площад ухае на свежи цветя.

Нови национални трибагреници се веят върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на Пловдив. Екипи на „Чистота“ ги монтираха в навечерието на 6 септември – Ден на Съединението и празник на града.

Над 400 нови знамена – 200 трикольора и 200 флага на Пловдив, са поставени върху стълбовете за осветление по входно-изходните артерии. Обновени са и знамената пред сградата на общината, изложбената зала на Градската художествена галерия на Главната улица, на Римския стадион и други знакови места в града.

От ОП „Чистота“ припомнят, че знамената се обновяват два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и за 6 септември. По традиция в дните преди празника ще бъде измит и паметникът на Съединението.