Контейнери в Тракия преливат от боклуци. За това сигнализира читател на TrafficNews, който живее в района. Грозната гледка се намира до 331 блок.

„Около контейнерите е пълно с отпадъци. Миризмата е ужасяваща. Повече от седмица никой не идва да събере тези купчини с боклуци. Колко време е нужно, за да се премахнат и колко още ще се „любуваме” на тази гледка?”, коментира нашият читател.

Какво е съдържанието на чувалите не е ясно, но от снимките се вижда, че сред тях има смачкани кенчета от бира. Около местата, обозначени за изхвърляне на отпадъци са оставени над 20 чувала с боклук.

Репортер на медията ни отправи запитване към „Чистота” за този проблем. От там заявиха, че веднага са реагирали на подадения сигнал. Още снощи е била направена проверка на място, а рано тази сутрин струпаните около контейнерите отпадъци са били почистени. Оказало се, че черните чували са пълни с шума и други отпадъци, събрани при уборка, която през почивните дни живеещи в блока са направили на зелените площи отпред. От „Чистота“ подкрепят такива инициативи, но препоръчват гражданите своевременно да сигнализират на телефон 032/675 817. Така би се избегнало образуването на нерегламентирани сметища, каквото се е появило около черните чували. Освен това призовават кашоните да се сгъват в подходящ вид и да се поставят вътре в предназначените за целта цветни контейнери, а да не се захвърлят край тях. Разделното събиране на растителния отпадък без смесването му с битовия също е важно, защото ще позволи преработката му от другото общинско предприятие – „Градини и паркове“, в компостиращата инсталация, допълват от „Чистота“.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg