Мъж на 33 години тормози жителите на Иван Вазово. Той е потрошил три автомобила, след което е задържан от органите на реда и е откаран в център за психично здраве, сигнализира читател на TrafficNews.

По негови думи, преди години мъжът е лежал в психиатрична клиника и е освидетелстван с шизофрения. От 2 месеца насам жителите на селото живеят в постоянен страх, защото не могат да предвидят действията му. Читателят ни разказа още, че мъжът системно бие майка си, а преди месец е пребил жестоко баща си, който е избягал и е напуснал селото. Той има и сестра, която живее в друго населено място, но постоянно й звъни по телефона със заплахи, че ще я пребие, ако не му препише своите части от семейната къща.

Ситуацията ескалира, когато снощи мъжът решава да потроши три коли в селото. По разказ на читателя ни, един от автомобилите е на семейна жена, с която той искал да има връзка. Вторият автомобил е на жена, с чийто съпруг лицето имало пререкания, а третата на мъж, за който твърдял, че му дължи 1000 лв.

Единият от потърпевшите разполага с камера в дома си и е успял да запише действията на извършителя. Записът е предаден на полицията. Жителите на селото не са подавали жалби срещу него, тъй като са се страхували от последствията, но утре организират среща в центъра на селото, след което ще отидат заедно в полицията, за да сигнализират за действията на мъжа.

От полицията потвърдиха, че снощи е задържан мъж от Иван Вазово, който е потрошил три автомобила. От там обясниха, че поведението му е провокирано влошеното му психично състояние. Преди време е лежал в център за психично здраве и след случката от снощи отново е откаран там. Той е буйствал и е отказал да бъде откаран с линейка. Случаят е предаден на прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за уврежданията по автомобилите.