Обвиненият в трафик на мигранти Тошко Тодоров няма да бъде екстрадиран в Гърция. Това реши преди минути Окръжен съд. Както разказахме, Тодор Тодоров е работил като международен шофьор. През 2019 година той е собственик на кемпер, който обаче обявил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Монтана с желание да закупи превозното средство. Въпросният господин пристигнал със свой „колега“ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил прехвърлен и Тодор забравил за съществуването на превозното средство. Тодоров е арестуван. Причината е, че с кепера, който той бил продал преди близо две години е извършен трафик на мигранти. Превозното средство било спряно в Гърция, а вътре били намерени незаконно пребиваващи в южната ни съседка чужди граждани. Кемперът, обаче все още бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция показала, че собственик е Тодор Тодоров.

Според близките на мъжа той не е извършил това престъпление и имат необходимите документи, които показват това. В съдебното заседание днес дори прокурорът Димитър Молев поиска от съда да не уважава европейската заповед за арест. Според него са нарушени правата на Тодоров и заповедта е незаконосъобразна. Освен това от представените доказателства няма нито едно, което да сочи съпричастността на Тошко към престъплението.

На такова мнение бе и адвокат Гънчо Гънчев. Решението на Окръжен съд бе прието с аплодисменти от хората, които се събраха в подкрепа на Тодоров.

Магистратите отмениха и домашният арест на Тодоров и не му наложи мярка за неотклонение.

С аплодисменти хората приеха новината. Десетки бяха пред сградата на съда и скандираха "Справедливост" и "да живее българското правосъдие".

Обвиненият в трафик на мигранти в Гърция - Тошко Тодоров: Всичко бе като сън, аз съм невиненМъжът настоява да му бъде изменена мярката в по-лека