Близки, приятели и съселяни на обвинения в трафик на бежанци в Гърция – Тошко Тодоров, се събраха пред съда в Пловдив. Хората настояха за справедливост. Днес магистратите от Окръжен съд трябва да решат дали да екстрадират Тодоров в Гърция.

Както разказахме, Тодор Тодоров е работил като международен шофьор. През 2019 година той е собственик на кемпер, който обаче обявил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Монтана с желание да закупи превозното средство. Въпросният господин пристигнал със свой „колега“ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил прехвърлен и Тодор забравил за съществуването на превозното средство. Тодоров е арестуван. Причината е, че с кепера, който той бил продал преди близо две години е извършен трафик на мигранти. Превозното средство било спряно в Гърция, а вътре били намерени незаконно пребиваващи в южната ни съседка чужди граждани. Кемперът, обаче все още бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция показала, че собственик е Тодор Тодоров. Според близките на мъжа той не е извършил това престъпление и имат необходимите документи, които показват това.

Пред съда е самия Тодоров. Той заяви пред репортери, че се надява днес да му бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека и съдът да вземе най-правилното решение и да го оневини.

„Тези 20 дни, в които бях в къщи под домашен арест ми бяха като филм, не можех да повярвам какво се случва“, заяви Тошко Тодоров.

Какво още каза той пред наш репортер вижте във видеото: