Анка Михайлова, която е обвинена в жесток побой над 2-годишното си дете, ще обжалва ареста си пред окръжните магистрати по-късно днес. На 28-ми септември Районният съд в Пловдив наложи най-тежката мярка за неотколнение - "задържане под стража" за 41-годишната жена, която твърди, че не е извършила престъплението, в което е обвинена. Тезата, която Анка Михайлова по прякор Айше поддържа е, че малката е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се опитала да я свести, като я е захапала няколко пъти.

На предишното заседание съдът  прецени, че съществува много висока обществена опасност от извършване на ново престъпление, затова остави обвиняемата в ареста. Според медиците, които са  прегледали детето, падане от легото не може да причини такива травми, каквито е получило малко момичето. Те смятат , че детето е било малтретирано. По непотвърдена информация в защитата на Михайлова ще се включат още адвокати.

Припомняме, че TrafficNews съобщи първи за инцидента. Момиченцето беше прието в интензивно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в много тежко състояние- с черепно- мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания.

Айше е осиновила момиченцето преди 1 година. Тя произхожда от заможно семейство. Родителите й имали магазин за дрехи в квартала, но починали, оставяйки й сериозно наследство. Тя самата дълги години работила в чужбина и също спестила пари. "Нямаше съпруг и реши да осинови детенцето. Не сме я виждали с мъж, тук в апартамента не са идвали мъже" твърдят съседи. Според тях била много хубава жена. "Имаше си злато, имаше си всичко" констатират те. 

След като е осиновила детето, Айше не е работела, сама се е грижила за момиченцето. 

Майката на хапаното дете Анка: Аз нямам никаква вина, искам съдът да ме пусне!Експертизата сочи, че обвиняемата е здрава и не страда от психическо заболяване