Млад мъж и майка му паднаха във водата на Гребния канал. Инцидентът е станал вчера, а за него разказа самите потърпевши в социалните мрежи. Мъжът и жената са от София. През хубавия и слънчев ден решили да посетят Пловдив. Те били с едногодишния си лабрадор.

Столичаните се отбили и на Гребната база. Край канала те освободили от повод кучето, което само и това чакало.

„Да грешка е, но тази порода са много социални и лоялни кучета. Той скочи в канала и започна да се опитва да излезе, но неуспешно. След като видях случващото се втурнах да му помогна, но въобще не се съобразих, че ще се хлъзна и аз, а майка ми която знае, че аз не мога много да плувам се втурна след мен. Двамата се хлъзнахме в студената вода и мъчейки се да се изкатерим, не можехме да се доберем до повърхността от тинята по стената на водоема”, пише в социалните мрежи Тео.

Минувачи и спортуващи веднага се притекли на помощ. Пловдивчанин успял да измъкне младия мъж с помощта на клон. Непознатият мъж помогнал и на майката на Тео, както и на кучето.

Междувременно се събрала тълпа, която неспирала да подава сигнали до спешен телефон 112. За минути на Гребната се отзовал екип на сектор „Специализирани оперативни дейности" към пловдивската пожарна.

„Благодаря на мъжа, който ни спаси, на всички хора, които помагаха и на момчетата от пожарната, които действаха моментално и динамично”, пише още софиянецът.

От Пожарната в Пловдив потвърдиха за TrafficNews за инцидента. Сигналът към телефон 112 е бил подаден в ранният следобед във вторник.