Голяма авария във ВиК мрежата остави без вода хиляди жители на район "Южен". Главен водопровод на бул. "Александър Стамболийски" е повреден от 20 часа снощи. От водното дружество съобщават, че има авария на хидрофор "Южен -1", като това засяга основно високите зони на квартала. В следствие от аварията, сутринта целият булевард е бил наводнен и колите са преминавали трудно.

Работата по отстраняването на проблема е стартирала тази сутрин. На сайта на ВиК не е обявен точен час за отстраняване на аварията.

Репортер на медията ни се свърза с Антон Гълъбов, който е говорител на ВиК. Той заяви, че екипи на водното дружество не са спирали да работят и се очаква водата да бъде пусната до 18 часа. 

Той уточни, че това е магистрална връзка с максимален размер на стар етернитов водопровод, който осигурява вода за целия квартал.

"За нас това е рутинна авария, в този район ние подменяме връзките с изцяло нови и се очаква съвсем скоро подобни инциденти да не се случват. Магистралният водопровод се е повредил, той е с максимален размер за града, това е водовод, който храни целия квартал, затова при една негова авария има такова изтичане на вода по булеварда.  Докато не го сменим, това ни чака", допълни още Антон Гълъбов. 

*Снимки - "Забелязано в Кючука"*