Купчина стари плочки на ул. „8 март” пречат на живущите в района. Не стига, че улицата е безкрайно тясна, ами и пространството за минаване на тротоара е намалено заради изоставените строителни отпадъци, сигнализира наш читател.

„Преди два месеца разкопаха отсрещния тротоар, смениха плочките, а старите събраха и поставиха върху стария. Не може да се минава. Не знаем към кой да се обърнем, но това не може повече да продължава така”, заяви той.

Друг огромен проблем на иначе малката уличка е, че въпреки знака за забранено паркиране, ежедневно има неправилно спрени автомобили върху тротоарите. Това допълнително затруднява преминаването на пешеходците.

Репортер на медията ни се свърза с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, който обясни, че екипи на „Виваком” са полагали мрежи на улицата, след което са подменили плочките на разкопания тротоар.

„Ще направим проверка дали те са останали след разкопаването, или са в следствие на частен ремонт. Каквато и да е ситуацията, виновните ще получат предписание за премахването им и проблемът ще се разреши”, обясни той.

По въпроса с неправилното паркиране по улицата, той заяви, че редовно се правят проверки от органите на реда и нарушителите се санкционират. Стаменов призова гражданите, които станат свидетели на подобни нередности да подават сигнали в районните управления или на телефон 112, за да може те да бъдат отработени.