Кризисният щаб в Пловдив се събира, за да бъде направен план за посрещането на четвърта вълна на COVID-19, научи TrafficNews.

Според експертите, новата вълна се очаква в края на август или началото на септември, а „Делта” вариантът все по-сериозно настъпва у нас. Вчера от Националния център по заразни и паразитни болести съобщиха, че вече са доказали и първите два случая в Пловдив. А преди дни служебният здравен министър Стойчо Кацаров пусна заповед щабовете в страната да бъдат сформирани отново.

Срещата в Областна управа ще е в понеделник. На нея експертите ще обсъждат готовността за привеждане в изпълнение на Националния план за справяне с пандемията и предвидените в него противоепидемични мерки. Ще се дискутира и готовността на болниците в Пловдивска област за посрещане на увеличен брой заразени с коронавирус.

В щаба ще участват експерти от РЗИ, директори на големите лечебни заведения в Пловдив, областният управител Ангел Стоев, шефът на дирекция "Здравеопазване" в общината д-р Калин Калинов.