Контейнерите за смет, заемащи инвалидни паркоместа на ул. „Цоко Каблешков” номер 5, в непосредствена близост до Четвъртък пазара, вече са премахнати и хората в неравностойно положение могат да паркират на „сините места”.

След сигнал до TrafficNews, че местата все още се заемат от въпросните контейнери, медията ни се свърза с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, който незабавно разпореди проверка и контейнерите бяха преместени.

Припомняме, че в средата на месец декември 2022г. сигнализирахме ОП "Чистота" от където ни отговориха, че са запознати с проблема и въпросът е поставен пред отдел "Екология" на район "Централен", които определят местоположението на контейнерите.

"Решението бе или да се преместят те, или да се обособят нови паркоместа за инвалиди. Кое, как и къде ще бъде преместено ще посочат от общината", съобщиха тогава от общинското предприятие.

Кой е с предимство край Четвъртък пазара? "Контейнери-инвалиди" или коли със сини стикериВместо паркоместа за хора с увреждания, кофи за боклук са "паркирани" на сините места

Бърза проверка в гугъл тогава показа, че контейнерите на въпросната улица „Цоко Каблешков” номер 5 съвсем не са попаднали там случайно и определено не са на мястото от скоро. Последните снимки направени в платформата „maps” са от месец септември миналата година, което е доказателство, че въпросните контейнери-инвалиди са паркирани на сините места поне от 4 месеца, към днешна дата.

Кметът на район „Централен“ обясни пред медията ни, че първоначално въпросните контейнери са били поставени пред жилищни блокове в съседна улица, но по желае на живущите са били преместени.

Колко време ще останат в сегашното си положение обаче, зависи и от самосъзнанието на гражданите, защото предвид недостига на паркоместа шофьорите на леки автомобили или служебни бусове могат самоинициативно да ги местят.

15.01.2023г.

16.01.2023г.