Комплексът за социални услуги „Олга Скобелева” отбеляза 10 години от създаването си. Тържеството се проведе в Дома на културата „Борис Христов”.

Той е открит през 2013 година с решение на Общинския съвет и обединява 6 социални услуги за подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение, както и на деца, и младежи със специални потребности. Социалните услуги предоставят защита и закрила, поощряване на индивидуално и социално развитие и компенсиране на дефицити, съдействие за социализация и социално включване, подкрепа за връщане в семейна среда или подготовка за самостоятелно живеене. Към момента комплексът е помогнал на 302 деца.  

Директорката на „Олга Скобелева” Нина Дамянова откри церемонията с благодарствено слово.

„Горда съм, че днес празнуваме 10 години от създаването на комплекса. Искам да благодаря преди всичко на нашите служители, които са неотлъчно до децата и им помагат във всички предизвикателства.  Благодаря и на всички наши гости, тъй като всички вие сте част от нашето развитие. Доброто се прави само с любов”, каза Нина Дамянова.

Организаторите бяха подготвили кратък филм с историята на комплекса, в който бивши ученици разказаха как се стекъл животът им след това. Всички те имат постоянна работа, семейства и висше образование, и благодарят за това именно на служителите на комплекса, които и до днес им подават ръка в трудностите, които срещат по пътя си.

От „Олга Скобелева” връчиха почетни плакети на всички дарители.

Гости на събитието бяха Георги Титюков, Веселина Ботева, които обещаха винаги да подкрепят проектите на комплекса. Присъстваха и неправителствени организации и дарители.

Музикален поздрав отправиха „Хора на пловдивските момчета” с ръководител Борислава Благоева, а световноизвестното Трио Сопрано изпълниха „Я кажи ми облаче ле бяло” и „Моя страна, моя България”, като поканиха и децата от „Олга Скобелева” на сцената.

На празненството имаше торта и почерпка за всички гости.