Колко са широки платната по ремонтираната ул. „Даме Груев”?  Пловдивчанин и управителя на фирмата изпълнител „Парсек груп” Бончо Бонев влязоха в директен спор.  От семеен профил на Стоян и Цвети Табачеви бе публикуван чата с Бонев в групата „Спаси Пловдив”. От кореспонденцията пловдивчанинът твърди, че платната на улицата са по 260 см, което било пълен абсурд, при положение, че има автобуси, които са по 280 – 300 см широки. Оттам следва спор за Акт 15 и 16 на улицата – кой и как трябва да го издаде и дали въобще ще се направи. Намесва се и глоба за 5000 лева за строителството на лота, който се прави от АМ „Хемус”. Бонев му отговаря, че е взел 21 млн. лева аванс и не му пука за въпросната санкция.

В коментарите под статията се включва и Бонев, който твърди, че чата е тотално изкаран извън контекста.

„Това е най нелепата публикация! Значи да кажем колко институции са направили грешка, а г-н/г-жа Табакови са прави:

  1. Фирмата която проектира
  2. Фирмата която извършва оценка на съответствието на работния проект
  3. Главния архитект на Пловдив
  4. РДНСК защото са проверили обекта.

Аз не мисля, че всички тези хора и институции ще сгрешат, а г-н/г-жа или джендъра зад този профил ще е прав!” , пише Бонев.

 Той също публикува чатове с Табачеви, в които той казва, че е личен приятел със Зико и на негово място няма да му даде Акт 16.

Чатът прераства във взаимни обиди и обвинения кой колко е некомпетентен.

Управителят на „Парсек груп” каза, че от юни месец от въпросния профил бива многократно провокиран и заплашван относно ремонта на ул. „Даме Груев”. В същинския спор, който се размива драстично – за габаритите на ул. „Даме Груев”, става ясно, че едно платно е по 275 сантиметра, колкото е по проект и наредбата на Община Пловдив. Акт 15 и Акт 16 се изискват от възложителя, а не от фирмата изпълнител според чл. 177 от ЗУТ. Въпреки това в спора продължава да се твърди, че кмета на Пловдив не трябвало да дава Акт 16 за въпросната улица.

Цялата дискусия, може да видите ТУК