Коледният дух се пренесе в „Тракия”, след като празничната елха озари парк „2019”.  Кметът на район „Тракия”  Георги Гатев заедно с децата от ДГ „Кремена” запалиха коледната елха пред погледа на над 500 пловдивчани.

Празничната програма бе изпълнена от малчуганите от детска градина „Кремена”, като изцяло бе изготвена от директората Борислава Бакалова.  Вълнение предизвика и 7-годишната Катрин Найденова от СУ „Патриарх Евтимий”, която рецитира стихотворението „Молитва” на Иван Вазов.

„Със запалването на елхата даваме начало на Коледните и Новогодишни празници. Искам да благодаря на децата за страхотната програма, като им пожалвам по-често да са на тази сцена, а защо не и на по-голяма.Като родител на 6-годишно дете, искам да се обърна към всички родители, чиито бяха на сцената – може да сте горди с тях! Специално искам да благодаря и на служителите в районната администрация, без които този празник нямаше да е възможен”, каза Георги Гатев.

Той пожела здраве, щастие и късмет на тракийци, като даде заявка за още много положителни инициативи в празничния месец. В парк „2019” ще има и коледен базар, който  ще отвори врати  на  20 декември.