Първият звънец в изцяло обновеното основно училище „Елин Пелин“ ще даде кметът Костадин Димитров на 16 септември.  Училището в район „Западен“ е първото, което е завършено в Пловдив през Плана за възстановяване и устойчивост. То бе одобрено за финансиране заедно със СОУ „Пейо Кр. Яворов“ и ОУ „Екзарх Антим I“.

Реконструкцията на ОУ „Елин Пелин”  завърши първа, тъй като само то имаше готов и одобрен технически проект. Фирмата, която извърши ремонта е „Бау Систем” на арх. Тодор Абаджиев, която сключи договор за  4,44 млн. лева с ДДС. Дейностите пък бяха извършени предсрочно.

В рамките на проекта, който бе спечелен от Община Пловдив,  в сградата на училището бе осъществен комплекс от мерки за подобряване на енергийната ефективност, разширяване на сградата. Също така ремонтни дейности за цялостна модернизация на сградния фонд, осигуряване на достъпност за лица в неравностойно положение, както и закупуване на модерно оборудване и обзавеждане за предоставяне на качествени образователни услуги.

Освен реконструкцията на сградата, ръководството на училището и Община Пловдив успя да защити проект за над 100 хил. лева за изграждане на модерни спортни игрища в двора. В момента тече и обществена поръчка за избор на изпълнител.

Избраха фирми за тотални ремонти на три училища в Пловдив за 15 млн. леваПърво започва ремонтът на ОУ „Елин Пелин”, след това на СУ „Пейо Кр. Яворов” и ОУ „Екзарх Антим I”.