Строителството на плувен комплекс „Младост” ще започне веднага, след като бъде коригиран проектът, заяви кметът Здравко Димитров. В момента тече препроектирането на комплекса, главно заради ел инсталациите и климатизацията.

„Този път няма да правим първа копка без осигурено финансиране, както беше  преди това. Започвам строителството, след като бъде наложени промените. Дали му е там мястото е друг въпрос. Имаше много по-хубави места, където можеше да се изгради 50-метров басейн. Сега трябва да бутаме сградата,както и на част от  диспансера. Видяхте и на общественото обсъждане на зоопарка – хората не искат да е там. Но това са даденостите, така са преценили на времето, има неща, които  не зависят само от нас”, каза градоначалникът.  

Припомняме, че за басейн „Младост” община Пловдив получи 20 млн. лева заем от Фонда за устойчиви градове,  като допълнително ще има 1 млн. лева съфинансириане за обзавеждането В същото време градските власти се отказаха от намерението си да рестартират довършването на зоопарка.

Отново във фризера - третият рестарт на зоопарка в Пловдив няма да се състоиКметът хвърли отговорността върху това на протестиращите срещу идеята

Преработват проекта за басейн „Младост”, слагат му и фотоволтаични системиДо края на месеца се очаква Община Пловдив да подпише договора с ФУГ за плувния комплекс