Екшън и преследване с полицията в столичния квартал "Лозенец". В опит да избяга от полицията 24-годишният шофьор, който не спрял на сигнал със стоп палка,  навлязъл в насрещното движение на тясна улица в квартала. Водачът  ударил 3 коли, след това излязъл от автомобила и тръгнал да бяга пеша.  Задържан е минути по-късно от полицаите. В автомобила с него е имало и пътник – жена.

При инцидента няма жертви. Нанесени са обаче множество материални щети. „Разхождах кучето улица по-нагоре, когато чух нещо като силен тътен. Когато приближих видях, че имаше суматоха. Хора тичаха напред-назад”.  Това разказа в ефира на „Здравей, България” очевидецът  Борис Ганчев.

По думите му таксиметрова кола е била ударена в движение. Пикап, паркиран до тротоара, е бил изместен от удара и качен върху плочника. „Не ми отне и минута, за да стигна до мястото на инцидента, но зад колата нарушител  вече имаше патрулка”, подчерта Ганчев.

24-годишният мъж и неговата спътничка са познати на полицията. Направени са им тестове за алкохол и наркотици, от които се очакват резултатите. 

 

Снимка: Архив