Потресени пловдивчани, прибиращи се от морето, ни заливат със снимки на обърнати, ударени и врязани под гумите на камиони коли по магистралата от Бургас, посока Пловдив. Гледката е толкова неприятна, че хората само се кръстят и молят да няма жертви. Което все още не е ясно, тъй като на местата на произшествиета полиция не е стигнала.

Едната тежка катастрофа е станала точно след ремонта на магистралата, на бензиностанцията до Стряма, съобщи наш читател. Нисан Микра е останал врязан под товарен камион, като задницата му е смачкана до неузнаваемост.

Малко по-надолу е станала друга тежка катастрофа, при която бял джип е с отнесена предница. Все още не са ясни нито причините за произшествията, нито дали има ранени.

В същото време обърнатият по таван фолксваген, за който ви съобщихме по-рано, продължава да е на пътя. И трите катастрофи сериозно затрудняват движението.

Припомняме, в отсечката, която се ремонтира, максимално допустимата скорост за леките автомобили е 70 километра в час. В останалите проблемни участъци на автомагистрала Тракия между Пловдив и Стара Загора ограничението е 90 километра в час.

Към всичко това, като прибавим и огромния пожар, разразил се в близост до магистралата по-рано преди Карнобат... не можем да не забележим, че само за няколко часа АМ "Тракия" заприлича на автоморга... Какво става?