Понеделникът на новата седмица обичайно започна с по-малък брой новозаразени , предвид и по-малкия брой тестове през уикенда.  Случаите са 1123, но и направените тестове са 2787 или близо 40% от тестовете. 

Рязък спад на новите заразени с коронавирус, но и тестовете са доста малко1123 са новите случаи при 2 787 теста

Още един пловдивски лекар загуби живота си във войната с коронавируса. Младият пловдивски лекар д-р Ивайло Гоцов е починал от усложнения от COVID-19. 35-годишният меидик снощи е издъхнал в пловдивска болница, след като над 20 дни се е борил със заболяването.

35-годишен лекар от Пловдив не успя да пребори COVID-19Д-р Ивайло Гоцов е работил като рентгенолог в пловдивска болница

Междувременно синдикалната организация „Подкрепа” заяви несъгласие с преобразуването на МБАЛ „Св. Мина” в COVID болница. 

Синдикатите скочиха срещу идеята МБАЛ „Св. Мина” да стане COVID болницаСпоред „Подкрепа” преобразуването ще лиши пациенти от лечение на други заболявания

Болниците в Пловдив са пълни с пациенти, като голяма част от тях не трябва да бъдат там. Те са там защото са уплашени, жестоко уплашени“, това заяви директорът на „Каспела“ проф. Илиан Дойков. 

Шефът на „Каспела": Болниците в Пловдив са пълни, но много от пациентите не трябва да са тамСпоред него страхът кара хората да се чувстват зле

В реанимацията на столична болница е и пловдивският хотелиер Ветко Арабаджиев. Хотелиерът е в болница от няколко дни заради завишени туморни маркери. 

Ветко Арабаджиев в реанимация с КОВИДМиналата седмица съдът отказа да промени мярката му заэнеотклонение

Колкото и да е подготвена една система, тя не може да издържи на такъв натиск. Няма по-висша ценност от живота. Не можем да губим лекари, учители, възрастни. Много колеги лекари са болни, много починаха, изпълнявайки своя дълг. Няма да бъда министърът,  който ще предаде усилията им в името на пациентите. С тези емоционални думи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви новите ограничителни мерки, които на практика са локдаун на държавата. 

Пълен локдаун от петък - затварят училища, градини, ресторанти, казина и моловеОчакваме първите резултати след 20 дни, заяви проф. Костадин Ангелов

"Зелените коридори" за пазаруване на възрастни хора над 65 години отново ще бъдат променени.

Променят отново "Зелените коридори" за пазаруване, вече и без PCR за COVID отделениятаЩе се търси консенсус

Ресторантьорите са първите, които реагираха на обявените мерки и заявиха, че утре ще изпратят писмо до премиера Бойко Борисов, с което ще настояват новите мерки да не влизат в сила. Председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов заяви, че е изненадан от решенията от днес.

Ресторантьорите с писмо до Борисов за новите меркиИзненадани сме от решението, заяви Ричард Алибегов

Автобусните превозвачи и таксиметровите фирми излизат на протест на 25 ноември, обявиха на съвместна пресконференция от бранша. Причината за тяхното недоволство е, че не се прие инкриминиране на незаконните превози. 

Автобусните превозвачи и такситата излизат на протест! Обявиха се против незаконния превозНа ден има над 400 незаконни превоза, категорични са браншовиците

Ситуацията с пандемията от COVID-19 започна да се отразява на все повече сфери от функционирането на държавата и градовете. Очаквано сянката на коронавируса не подмина и строителния сектор, който движи публичните проекти у нас.

COVID сянката се настани над проектите на Пловдив, само „Модър-Царевец” с нормални темповеМасово строителите на фирмите са в болнични, от МРРБ пестеливи откъм пари за ремонти под тепетата

Всяка криза дава подем на едни избрани сектори и нанася огромни щети върху много други. Ето какво показват последните данни на Националния статистически институт, посветени на развитието на бизнеса на услугите в три основни сектора - Транспорт, складиране и пощи, Създаване и разпространение на информация и творчески продукти и далекосъобщения, както и други бизнес услуги, в които влизат много различни консултантски, счетоводни и други услуги в полза на бизнеса: 

Кои са големите печеливши и големите губещи от COVID пандемията в сферата на услугите?Бизнесът с далекосъобщения, пратки и почистване - в разцвета си

Три фирми от Пловдив са дадени на съдия-изпълнител заради големи дългове и ще платят за това с имотите си. Бизнес климатът във връзка с коронавирусната пандемия дава все повече жертви, а компаниите, които са били изправени пред финансови затруднения и преди кризата,  са в патова ситуация.

Дългове повличат три големи пловдивски компании! Базите им - обявени на търг!Продават голяма част от имуществото им

НАП изпълни заканата си и през последната седмица удари пазарите в Пловдив. Агентите на приходната агенция са нахлули по тържищата и са проверявали наред търговците.

НАП влезе и по пазарите в Пловдив, има хванати в издънкаВ „черните” списъци на агенцията попадна и дентална клиника

Камион изхвърля тонове строителни отпадъци до и в коритото на река Марица. Абсурдното депониране на отпадъците в зона, която някой е преценил, че е удобна за сметище, е документирано от читател на TrafficNews, който сигнализира в редакцията ни за замърсяването.

Абсурд: Камион стоварва тонове боклуци в река Марица, пловдивчанин го засне ВИДЕОРИОСВ извършват проверка

След три отложени заседания,  Стефан Говедарски, който опита да убие съседа си Иван Гълев в Раковски, най-накрая се появи в съдебна зала. Той едва стъпваше, а поведението му бе неадекватно.  От началото на процеса срещу 77-годишният мъж, той е все по болници и здравни заведения.

Вменяем ли е фермерът, прострелял 11 пъти съсед край Пловдив?Ход на процеса бе даден, но до изслушване на свидетелите не се стигна

Семейна война отведе в съда двама пловдивчани и непълнолетната им дъщеря. Бягство от къщи, пребиваване в защитено жилище, объркана сексуална ориентация, битка за имоти и за капак обвинение в отвличане, побой, заплаха с нож и съпротива при арест. Целият този гордиев възел от страсти и емоции трябва да бъде разплетен от пловдивския районен съд, където се намира делото.  Обвиняеми са бившият надзирател Гени Генев и съпругата му Пенка, срещу които прокуратурата е повдигнала няколко обвинения. Причината е скандал и физическа саморазправа с интимната приятелка на дъщеря им преди две години. Тогава тяхната дъщеря все още не е навършила пълнолетие и има връзка с 20- годишната Виктория.

Семейни войни: Семейство пловдивчани на съд, след като любовница на дъщеря им ги вини в отвличанеМайката и бащата подозират, че дещеря им е оплетена в мрежа заради апетитни имоти

Главният прокурор награди с грамота Димитър Пехливанов, прокурор от Районна прокуратура – Пловдив, за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения.

Пловдивски прокурор със специално отличие, похвали го лично Иван ГешевДимитър Пехливанов е наблюдаващ прокурор по две от най-нашумелите дела за източване на държавни средства

И ДОБРАТА НОВИНА:

Ботев Пловдив успя да събере заветната сума от 567 хил. лева, за да изкупи дълга от „Рент Мениджмънт”. Новината бе съобщена от официалната страница на клуба.

Ботев Пловдив успя! Събра 567 хил. леваЗа пореден път показахме, че когато сме заедно сме най-силни, пишат от клуба