„Болниците в Пловдив са пълни с пациенти, като голяма част от тях не трябва да бъдат там. Те са там защото са уплашени, жестоко уплашени“, това заяви директорът на „Каспела“ проф. Илиан Дойков. Той също е бил сред заразените, но вече е напълно здрав.

В „Каспела“ в момента има открити 86 легла за лечение на коронавирус. Проф. Дойков даде пример с жена, която е била здрава, но много уплашена и затова е приета в болницата.

„Една жена стои и умира, аз я преглеждам, толкова е зле, че все едно всяка секунда ще умре. Няма обективни причини за това, въпреки това я приемаме. След 15 мин – тя си е в леглото и си е пуснала телевизора и е напълно добре, тя беше там само защото е изключително притеснена и така е заела леглото, на някой, който има нужда““, заяви медикът.

Според него трябва да има повече положителни новини и да се акцентира върху оздравелите пациенти, а не само върху смъртните случаи.

Той похвали и работата на мед. щаб и добрата организация в Пловдив.

„Дами и господа, успокойте се, няма нещо, което да е дошло и да не отмине. Дали ще е декември, януари, февруари, това ще мине. Ситуацията в нашата държава е такава, каквато самото общество я направи с неспазването на мерките“, каза още той.