НАП изпълни заканата си и през последната седмица удари пазарите в Пловдив. Агентите на приходната агенция са нахлули по тържищата и са проверявали наред търговците.

За масовите проверки бе анонсирано още в началото на месеца. Въпреки предупрежденията обаче, фирми се оказаха в издънка и отнесоха актове. Сергия на пазара до Гребната е посетена от агенти под прикритие. След контролна покупка са констатирали нарушение. Съставен е акт на търговеца, с след законовия срок последният ще се сдобие и с наказателно постановление.

Още един собственик на сергия за плод и зеленчук е попаднал по ударите на НАП. Предприемачът е търгувал на улица „Младежка”. Името на фирмата от дни се появи в „черния” списък на приходната агенция.

Припомняме, че по информация на Националната агенция за приходите освен тайни покупки, ще бъдат извършвани и т.нар. открити наблюдения по пазарите в страната. Служители на НАП следят продажбите в продължение на дни и сравняват резултатите с предходни периоди. По време на проверките се наблюдава отчитането на продажбите и издаването на касови бележки. Неиздаването на фискален бон се санкционира с до 2000 лв., като търговският обект може да бъде запечатан за срок до един месец.

През последния отчетен период, в „черните” списъци на агенцията попадна и дентална клиника. Тя се намира в Асеновград.