Какво се случи днес в Пловдив? ОБЗОР за 22.11.2020

Нов случай на починал пациент размотават по болниците, катастрофа до "Метро"

Пловдив 22.11.2020 23:00 1741 0
Какво се случи днес в Пловдив? ОБЗОР за 22.11.2020

Денят започна с 2279 нови положителни проби за COVID-19 при направени 5729 PCR теста. Това прави 39.7% положителни проби. Колко са заразените в Пловдив вижте тук:

Над 120 000 са вече заразените с COVID-19 у нас151 нови случая в Пловдив, 40% от тестовете - положителни

Община Пловдив отново ще подпише договор с фирмата „ИКОМ” за софтуера и поддръжката на GPS системата на градския транспорт в Пловдив.  От ОКТ са пуснали публична покана до компанията за предоставяне на услуги по GPS проследяване и контрол на 285 автобуса.  Сумата е повече от скромна, предвид милионите, които са платиха на испанската фирма „Индра”. За една година за поддръжка на системата и лиценз на софтуера, който е български,  Община Пловдив ще заплати 25 000 лева.

БГ софтуер за 25 000 лева върши работата на „Индра” в Пловдив, която усвои 20 млн. леваОбщина Пловдив отново подписва договор за GPS системата с „ИКОМ”

Движението на пътни превозни средства по част от ул. "Алцеко“ в квартал "Капана“ беше спряно днес, а причината е поставяне на бариера на мястото. 

Поставят бариера в квартал "Капана"Затварят за движение улица в квартала

Голяма авария превърна улица "Бряст" в квартал "Христо Смирненски" в река, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. За аварията съобщават и от ВиК Пловдив. Според информацията причината е спукан водопровод.

Голяма авария в Пловдив! Улица се превърна в рекаПроблеми с водоподаването има в няколко района на града

Манията по Черния уикенд не подмина и пловдивчани. Опашки се извикаха пред големите магазина. Въпреки кризата, в различните обекти се предлагат промоции на някои стоки от 20 до 60%. Тази година повечето търговски вериги у нас обявиха, че черният петък ще се проведе на 20 ноември. В западните държави той тепърва предстои на 27 ноември. Намаленията обаче ще продължат със седмици, а някои вериги обещават такива да има чак до Коледа. 

Черен уикенд в Пловдив! Опашки се извиха пред големите магазиниОказа ли коронакризата ефект върху намаленията?

Двама мъже били спипани да свалят акумулатор на автомобил с цел да го задигнат. Сигналът постъпил в Трето РУ Малко след 23:00 часа снощи. Според информацията, по бул. "Марица" се чупели стъкла автомобили, за да бъде извършена кражба от тях. На място били изпратени два полицейски патрула, които открили младите извършители. Униформените задържали 16-годишния младеж в момент на разбиване на странични стъкла на паркирано превозно средство. Съучастникът му обаче опитал да избяга, като се хвърлил в реката след кратка гонитба с униформените, съобщиха от полицията.

26-годишен се хвърли в Марица в опит да избяга от пловдивски полицаиМомчето било извадено от реката и отведено в ареста

Благородна постъпка от гастролиращият в Пловдив цирк "Арена". От цирка дариха 100 билета на лишени от родителска грижа деца, настанени в общинските социални домове. Представленията в Пловдив започнаха на 18 ноември и ще продължат до следващата неделя (29 ноември). Ръководството на Община Пловдив благодари на цирк "Арена", защото в ситуацията на пандемия, децата имат огромна нужда от забавления и положителни емоции.

Цирк дари 100 билета на деца от Пловдив, лишени от родителска грижаПредставленията продължават още една седмица

151 са новодиагностицираните случаи на коронавирус в Пловдивска област за последното денонощие. Броят им вчера е бил 409, съобщават от Областния кризисен щаб. С това броят на заразените през последните две денонощия става 560 души, а общият брой на положителни проби от началото на пандемията в областта - 11 000. 

560 нови случая на COVID-19 за две денонощия в ПловдивскоОбщият брой на положителни проби от началото на пандемията вече е 11 000

Преди домакинството на българския шампион Марица (Пловдив) на шест срещи от Група С в Шампионската лига в зала Колодрума от клуба говориха за очакванията си преди мачове. Мнението преди двубоите дадоха старши-треньорът на тима Лазар Лазаров, капитанката Петя Баракова, либерото Жана Тодорова и една от най-младите състезателки в отбора Александра Миланова.

Капитанът на Марица преди Шампионската лига: Без публика ще бъде тежкоМаричанки посрещат шест срещи от Група С от 24 до 26 ноември в зала Колодрума

Грандиозно представление на Националния балет на Грузия „Сухишвили” пристига в Пловдив. Световната сензация ще има участие на 5 декември в Комплекс С.И.Л.А. от 19 часа. Национален балет на Грузия „Сухишвили” чества своите 75 години на сцена със програма, която ще представи най-зрелищните и емблематични танци “Сухишвили”. Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със саби и ножове, танцувалната техника на мъжете и плавните движения при жените.

Чудото на Грузия - Сухишвили, чества 75 години на сцена в ПловдивТанци с ножове и много други изненади очакват зрителите

Хирург от Пловдив д-р Любомир Паунов написа гневен пост в социалните мрежи заради консиративните теории и погазването на противоепидемичните мерки от част от българите. Ето какво казва той:

Хирург от Пловдив: Пред очите ни си отиват нашите колеги, приятели и учителиТой написа гневен пост в социалните мрежи

Човек беше ранен след катастрофа до Метро. Той е бил пресичал на пешеходна пътека и е бил ударен от "Мерцедес". Пострадалият е бил закаран в болницата. Не е ясно какво е неговото състояние.

Блъснаха човек до "Метро", линейка е на мястотоМъжът е пресичал, когато е бил ударен от кола

Нов случай на починал пациент в Пловдив, след размотаване из болниците. За това сигнализира синът му Николай Недев с писмо до медиите. От УМБАЛ Пловдив все още няма официална информация за случая.

Нов случай на починал пациент в Пловдив, след размотаване из болницитеЙордан Недев е бил с коронавирус, но е дал отрицателни тестове

Затворник с коронавирус от Пловдив е транспортиран в болница, разбра TrafficNews. В петък 55-годишен е бил в тежко състояние. Предишните дни той е бил тестван, но пробата е била съмнителна. В петък той е получил и трети резултат, който е бил положителен. Междувременно, преди да му бъде направен ПСР, мъжът е бил изолиран. В петък е получил усложнения и се е наложило с линейка да бъде отведен в болница. Мъжът е с един бъбрек, което правило състоянието му още по-тежко.

COVID-19 в пловдивския затвор, лишен от свобода е в болницаСтаята му и контактните му лица са изолирани

Локомотив не успя да победи ЦСКА 1948 у дома и завърши наравно 1:1. Това беше и официалният дебют на новият треньор на тима Александър Тунчев. Домакините откриха с гол на Масоеро в 5-та минута, но Момчил Цветанов си отбеляза автогол в 14-та минута. 

Локо не успя да победи в дебюта на ТунчевПловдивчани направиха 1:1 при домакинството си на ЦСКА 1948

Равносметка на областния управител Дани Каназирева след точно година от заставането на поста. 

Дани Каназирева: Срещам подкрепа от премиера и министрите, независимо кого проверявам или настъпвамПоказах, че дори структура като областна управа - без много правомощия и бюджет, може да работи в полза на хората

Семейна война, отвела в съда двама пловдивчани и непълнолетната им дъщеря. Бягство от къщи, пребиваване в защитено жилище, объркана сексуална ориентация, битка за имоти и за капак обвинение в отвличане, побой, заплаха с нож и съпротива при арест. Целият този гордиев възел от страсти и емоции трябва да бъде разплетен от пловдивския районен съд, където се намира делото. 

Семейни войни: Семейство пловдивчани на съд, след като любовница на дъщеря им ги вини в отвличанеМайката и бащата подозират, че дещеря им е уплетена в мрежа заради апетитни имоти

Пловдивчанин обори в съда забрана да посещава спортни събития след ексцесиите по време на полуфинала с ЦСКА. Припомняме, че по време на мача за Купата на България фенове на жълто-черния отбор налетяха на униформени, които са стояли пред Сектор Б на "Българска армия". 

След сблъсъци с полицията: Съдът отмени наказанието на футболен запалянко от ПловдивУниформените объркали датата на нарушението

Изпрати новина