Грандиозно представление на Националния балет на Грузия „Сухишвили” пристига в Пловдив. Световната сензация ще има участие на 5 декември в Комплекс С.И.Л.А. от 19 часа.

Национален балет на Грузия „Сухишвили” чества своите 75 години на сцена със програма, която ще представи най-зрелищните и емблематични танци “Сухишвили”. Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със саби и ножове, танцувалната техника на мъжете и плавните движения при жените.

Балетът неслучайно е наричан националното богатство на Грузия – съществуващият от 1945 танцов ансамбъл има хиляди представления в някои от най-престижните световни зали и е спомогнал на не един и двама да почувстват по-близка културата на далечната азиатска държава.

Национален Балет на Грузия „ Сухишвили" за 75 години изнася над 10 000 концерти на 5– те континента, в 90 държави, а публиката, посетила концертите им, надхвърля внушителните 50 милиона души.

Най – добрият ансамбъл в света (според Вашингтон пост), поставя рекорд в „ Ла скала”, който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.  Сред най-големите почитатели на „Сухишвили" са"  Йосиф Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Михаил Баришников, Шарън Стоун, Пеле и др.

„Опитайте се групово да скочите във въздуха, да се приземите на пода директно върху капачката на коляното си, да отскочите на крака, за да повторите това отново и отново. Да се въртите на крака, обути в меки ботуши, толкова бързо, че никой да не може да види лицето ви. Веднага след това да се завъртете на коленете си до ръба на сцената” , така The Washington Post описва невероятните представления на ансамбъла.

Снимки: Georgian National Ballet "Sukhishvili" Gallery