Хирург от Пловдив д-р Любомир Паунов написа гневен пост в социалните мрежи заради консиративните теории и погазването на противоепидемичните мерки от част от българите. Ето какво казва той. 

"Специален поздрав за всички, които все още се чудят дали има COVID-19 или не! Вие сте тези, които вероятно седят пред телевизора, разбират от всичко, чоплят си носа и може би цял живот не са направили нищо добро за другите! В същото време, ние рискуваме себе си и семействата си, а пред очите ни си отиват нашите колеги, приятели и учители.

Осмислете безсмисленото си съществуване и ако не сте способни да направите нищо, то поне изкажете едно огромно благодаря към лекарите, които спасяват животи. Защото, "уважаеми конспиратори", реаниматорите, анестезиологичните сестри и санитари и много други колеги са виновни за това починалите да са 2 на 100, а не 10, 20, 30 или 40 на 100!

Ако ние, хирурзите, слагаме тези отвратителни облекла най-често за 40 или 50 минути, за да извършим необходимата спешна интервенция, гореспоменатите лекари карат с тях по 12-часови дежурства! Вие, които още не вярвате във вируса, вероятно и ще сте първите избягали, ако някой Ви накара да влезете и да видите ужаса с умиращи хора в интензивните отделения, който виждаме непрестанно ние! 

Ще завърша поздрава си с последния стих от 1 стихотворение на Ботев: "А вий... вий сте идиоти!" Затова, ако сте некомпетентни и не можете да помогнете, поне слушайте, уважавайте, носете си маските, където е необходимо и не пречете и дано никога не се срещаме очи в очи!"