Затворник с коронавирус от Пловдив е транспортиран в болница, научи TrafficNews. В петък 55-годишен е бил в тежко състояние. Предишните дни той е бил тестван, но пробата е била съмнителна. В петък той е получил и трети резултат, който е бил положителен.

Междувременно, преди да му бъде направен ПСР, мъжът е бил изолиран. В петък е получил усложнения и се е наложило с линейка да бъде отведен в болница. Мъжът е с един бъбрек, което правило състоянието му още по-тежко.

Лишеният от свобода е бил във Втори пост. Стаята му и контактните му лица са изолирани. Затворници обаче се притесняват, тъй като 55-годишният е контактувал с други лишени от свобода от другите килии. Комуникация е водил и с надзирателите.

Припомняме, че в началото на юни бяха доказани 6 случая на коронавирус зад решетките в Пловдив. Петима от заразените бяха надзиратели, а шестият случай на лишен от свобода. Това бе небезизвестният беглец Тома Ендрев.

Осъден за убийство и бягство е заразеният затворник в ПловдивПрез последните дни е започнато тестването на затворници, като предстои взимането на още проби