Пловдивчанин обори в съда забрана да посещава спортни събития след ексцесиите по време на полуфинала с ЦСКА. Припомняме, че по време на мача за Купата на България фенове на жълто-черния отбор налетяха на униформени, които са стояли пред Сектор Б на "Българска армия". 

След ескалацията полицаите не пускаха повече от двеста фена на пловдивския клуб, като тези, които заеха местата си за старта на реванша от полуфиналите, бяха не повече от 50 човека.

От МВР съобщиха, че преди срещата феновете на Ботев не пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания, поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет. Поради очевидна невъзможност това да се случи, е възникнала ескалация на напрежение. След многократно отправяни предупреждения от полиците, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства.

Последвали и наказания. Едно от тях било на фен на пловдивския клуб, който получил забрана да посещава спортни мероприятия за период от една година. 

Той обаче обжалвал заповедта в Пловдивския административен съд. Пред магистратите запалянкото заявил, че заповедта е неправилна, а той не е извършил вмененото му нарушение. Освен това, били допуснати и съществени нарушения при нейното издаване. 

Различно било становищито на СДВР, откъдето поискали наказанието, чийто срок е една година, да бъде потвърдено. По делото били приложени и доказателства, сред който - заповедта за арест и обясненията на запалянкото. 

Впечатление обаче направила датата, посочена в акта - 25 юни. Мачът обаче се провел ден по-рано - на 24 юни. Впоследствие инспекторът, съставил акта, посочил грешката в докладна записка до началника на 1 РУ в София. Той уточнил, че следва тя да се чете 25 юни. В заповедта, издадена ден по-късно, обаче, фигурирала грешната дата на нарушението. 

Магистратите счели, че заповедта е издадена от компетентен орган, но процесуални нарушения в действителност са били допуснати. Административният орган не е установил точната дата на извършване на нарушението, изтъква съдебният състав. На посочената в акта и последвалата заповед дата на стадион "Българска армия" не е имало футболна среща. 

"При това положение не става ясно какви точно факти и обстоятелства е установил административният орган при издаването на процесната заповед. Издадената заповед се явява немотивирана, издадена при неизяснена фактическа обстановка, което безспорно рефлектира върху правото на защита на административнонаказаното лице", е записано в мотивите на съда. 

Поради това заповедта била отменена. Решението на магистратите е окончателно.