Месец февруари е изключително важен за влюбените двойки и романтиката неизменно присъства в почти всеки ден. Символиката да бъдеш с половинката си в деня на влюбените за много двойки представлява израз на любовта и ангажимента. Именно поради тази причина влюбените решават да се врекат във вярност точно на 14 февруари.

За много хора, сватбата на Свети Валентин е символ на любовта, ангажимента, романтиката и свободата на избор. За влюбените венчавката на този ден означава готовност да бъдеш с партньора си през целия живот. Други вярват, че ако се оженят на Свети Валентин връзката им за в бъдеще ще бъде романтично пътуване, запечатващо обещание за вечна любов.

През тази година 8 двойки са решили да си кажат „да” на 14 февруари в Пловдив. 7 от тях ще направят това в Централния обреден дом, а една - в ритуална зала „Тракия. Това разказа пред TrafficNews Чудомира Пинджева, директор на ОП "Радостни обреди". Тя допълни, че през тази година са радват на голям интерес към датата. За сравнение през 2023 г. влюбените двойки, които са се врекли във вярност са били само три.

Не по-малко интересна и желана дата за бъдещите съпрузи, решили да минат през олтара, е 29 февруари. Влюбените вярват, че сватбата на 29 февруари, която се случва само през високосните години, може да има много интересни и символични аспекти. Тъй като 29 февруари е ден, който се появява само веднъж на всеки четири години, сватбата на тази дата може да бъде символ на рядкост и уникалността. Тя може да подчертае специалността на връзката и ангажимента към другия.

29 февруари е денят, който най-рядко се среща и изборът да се сключи брак точно на този ден може да бъде възприет като израз на смелост и готовност за справяне с предизвикателствата във връзката. Сватбата на този ден се приема като символ за силна връзка и траен брак. Да кажеш „да” на този ден се тълкува като обещание за вярност и преодоляване на времето заедно. До момента три млади двойки от Пловдив са избрали 29 февруари за начало на съвместен съюз, но се очаква да се появят и още желаещи. Две от тях ще сключат брак в ритуална зала „Тракия”, а една - в Централния обреден дом.

Чудомира Пинджева разказа също, че още от сега има доста голям интерес към огледалната дата 4.04.24 г. Само до моменти има записани общо 13 двойки, които ще застанат пред олтара тогава.

Огледалните дати се възприемат от хората като особено символични и специални и създават впечатление на симетрия и хармония, завършеност и цялост. Тъй като огледалните дати се появяват рядко, сватбата на такъв ден се приема от влюбените като символ на уникалност и запомняне, която прави този специален ден още по-особен и запомнящ се.

Ръст на сватбите в Пловдив през 2023г., разводите намаляват