Очаквано „Хеброс бус” не успява да покрие изискването за изпълняването на курсовете на автобусните си линии в Пловдив. След като през януари Община Пловдив прехвърли линия 6 на „Автобусни превози“, изглежда че ще остане без още един маршрут.

От градските власти искаха Дошков в рамките на месец – до 15 февруари да вдигне изпълнението на курсовете си по останалите си 4 линии - 7,29,37 и 99.  Това се очакваше предвид, че той има по-малко линии, но така и не успя да ги вкара в минимума покриване на маршрутите.  В различни дни има неизпълнени с до 10 автобуса от общо 27 автобуса, които се движат по четирите линии, или над 30%.

Поради това от Община Пловдив ще предложат линия 29 да бъде дадена на друг от превозвачите в консорциума – една от фирмите на Петков Ангелов или „Автотранс Чолаков“. Решението трябва да бъде взето помежду им.  Рокадата може да стане в началото на март. При отказ от градските власти са заплашили, че ще прекратят целия договор, което засяга и останалите превозвачи.

Взимат още една линия от „Хеброс бус” в Пловдив, поема я Петко АнгеловОт 15 януари линия 6 ще се обслужва от „Автобусни превози”