Фирмата изпълнител по договора с АПИ за поддържане на републиканската пътна мрежа  в Пловдивска област – „Европейски пътища” ще преустановят работа  на 20 юни, научи TrafficNews. В офисите на Пътно управление – Пловдив и АПИ е пристигнало писмо от фирмата, в което се казва, че ако до тогава няма яснота за средствата за ремонтите, те ще спрат своята дейност.

Това означава, че техниката ще бъде изтеглена от Карловско шосе, както и пътят Асеновград – Първомай, по които се работи и артериите са недовършени. Други две реконструкции – на Околовръстното шосе и пътят за Лилково също няма да започнат, макар да се очакваше те да са готови до 30 септември.

Новият етап на Околовръстното трябваше да стартира на 1 юли, но очевидно то се отлага за пореден път. Преди дни шефът на фирмата –  Маргарита Попиванова заяви, че ще спрат работа, ако няма яснота относно парите, които им дължат досега, както и тези за сегашните дейности.

„Имахме готовност да започнем на 1 юли и да го довършим, заедно с другите три проекта, които ни възложиха от АПИ. Сега обаче нямаме никаква яснота какво ще се случи утре. Нито дали ще ни платят парите, които ни дължат за извършени дотук дейности, нито новите реконструкции, както и текущите аварийните ремонти”, заяви управителят на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова пред TrafficNews.  

Компанията има договор за текущите ремонти в Пловдивска област.

Пореден фалстарт? Ремонтът на Околовръстното на Пловдив май пак се отлагаНе знаем какво се случва в държавата, без сигурност не можем да започне ремонта, заявиха от „Европейски пътища”

Кметът: Околовръстното на Пловдив трябваше вече да е готово, а пак чакаме да го спратРаботи се на парче, такава функционира държавата