„Ремонтът на Околовръстното и Карловско шосе трябваше да са готови още август миналата година и вече да сме забравили, че е опрано. Вместо това… Това е показателно как функционира и работи държавата – на парче”. Това заяви кметът Здравко Димитров по повод опасенията, че планираният ремонт на Околовръстното от разклона за Първенец до АМ „Тракия” вероятно няма да започне на първи юли.

„Има несигурност в държавата и това се отразява. Нормално е строителите като нямат сигурност, че ще си получат парите, да не искат да работят”, каза Зико. Той допълни, че това няма да промени инвестиционната програма на Пловдив.

„Скъсихме срока за ремонта на Пещерско с ЕВН на 7 седмици, за да не затрудняваме гражданите. Другите дейности също ще започнат в срок”, каза кметът.

Припомняме, че от „Европейски пътища” заявиха, че е много вероятно да не започнат плановите ремонти в Пловдивска област заради несигурността в АПИ и МРРБ и липсата на средства.

Пореден фалстарт? Ремонтът на Околовръстното на Пловдив май пак се отлагаНе знаем какво се случва в държавата, без сигурност не можем да започне ремонта, заявиха от „Европейски пътища”