Сигнал за агресия и побой. Кандидат за кмет на Берковица преби жена, която била член на комисия от неговата партия. Това твърди потърпевшата. 

По разказа на жената всичко се случва ден след първия тур на местните избори. „Милован Жан Панталеев ми звънна по телефона и започна да ме обижда с нецензурни думи, сред които „Мърлячка, ние ще те унищожим”. Каза ми да отида в офиса му, където беше пълно с хора”, разказа Мая Шейнова пред Нова телевизия.

В офиса бил кандидатът за кмет, Зоя Иванова – общински съветник, и още един мъж. „Започнаха да ме блъскат, да ме бият и обиждат. Блъскаха ме към вратата и в столовете”, твърди потърпевшата.

Жената заснела всичко с телефона си, но записът бил изтрит от кандидата за кмет. Обяснението за агресията дошло малко по-късно, в телефонен разговор: „Пита ме защо не съм гласувала за общински съветник от тяхната партия. Каза ми, че като съм пускала бюлетината, листчето се било отворило и видели, че съм гласувала за друг съветник”, обясни Шейнова.

Потърпевшата подава жалба в полицията. След това при преглед от съдебен лекар е установено, че има кръвонасядания по бедрото и гърба. Милован Панталеев обясни, че ще помисли и ще върне обаждане, за да разкаже своята версия – това обаче не се случи. На този фон, от прокуратурата в Монтана обясниха, че материалите от полицията по случая са предадени на обвинението в сряда.