Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за опит за кражба, извършена от длъжностно лице на чужда движима вещ – градинска ратанова люлка, с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл. 195 ал. 1 т.6 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс. Както вчера TrafficNews съобщи, полицай от Специализираните полицейски сили се е опитал да изнесе стоки от складовата база на фирма "Веле Трейд", която в момента е запечатана.

На 31 март 2024 г. е бил подаден сигнал на тел. 112 от собственичка на складова база в  Пловдив. В него тя твърди, че служител на ОД на МВР, гр. Пловдив,  който е охранявал склад, където се съхраняват веществени доказателства по досъдебно производство на Окръжна прокуратура  –  Пловдив, е направил опит да отнеме градинска ратанова люлка. Складът е собственост на дружеството на жената. Градинската ратанова люлка не е била част от пазените веществени доказателства. На място незабавно е пристигнал полицейски екип и следовател, който е извършил действия по започване на разследването. 

Към настоящия момент разследването продължава с извършване на разпити на свидетели. Изясняват се възникнали противоречия  относно фактическата обстановка по случая. По досъдебното производство на този етап не са повдигнати обвинения.   

Служител на Специализираните полицеийски сили /СПС/ в Пловдив в неделя вечерта бе задържан по подозрение в кражба на веществени доказателства. Той е останал 24 часа в ареста , а след това е бил освободен.  Случката е станала в базата бившия месокомбинат "Милена" на ул. "Георги Гешанов" в Коматево. Там се намират складовете на фирма "Веле Трейд" , която в момента Окръжна прокуратура разследва за използане на чужди брандове в търговия с инструменти за строителство и градинарство. Собствениците на базата и на 4 онлайн магазина за инструменти бяха арестувани при акция на Икономическа полиция в края на януари. След като съдът разгледа мерките за неотклонение на задържаните, в ареста останаха Геворг Харутюнян, който е определен за водач на ОПГ-то, Мартин Попов, Тодор Попов, Панайот Николаев и Мирослав Симеонов. Обвинения има и срещу още няколко души от фамилията на Харутюнян, но те са на свобода с парични гаранции. 

След обиските в базата, Икономическа полиция запечата складовете, в които се намират инструментите, а след серия жалби от страна на собствениците, от Окръжна прокуратура са поискали да бъде засилена охраната в базата. Със заповед на директора на ОД МВР- Пловдив ст. комисар Георги Чергов са назначени служители на СПС, които на смени да охраняват веществените доказателства. 

Вчера обаче едната от сестрите на Геворг - Нона Ховсепян засякла на място един от полицаите, които били дежурни, да изнася артикули от склада. Върху покрива на автомобила му имало закрепена опакована градинска люлка, а в колата е имало още една люлка и кашони с други стоки. Тя застанала пред автомобила и му препречила пътя, за да не може да напусне базата.  След това веднага сигнализирала на 112 и се обадила в полицията. На място са пристигнали криминалисти от Второ районно и Вътрешна сигурност, които са започнали проверка. Преди това обаче, полицаят разтоварил стоките от автомобила, но действията му били записани.

Версията на полицая била, че е имал съгласие от майката на Геворг за закупуване на люлката, но от семейството са категорични, че подобен разговор не е бил воден.

Спецполицай от Пловдив е в ареста след кражба на веществени доказателстваСлужителят на СПС е бил засечен на местопрестъплението

Очаквайте продължение и разказа на собствениците на запечатаната база, които са станали очевидци на беззаконията!