Служител на Специализираните полицеийски сили /СПС/ в Пловдив е задържан по подозрение в кражба на веществени доказателства, научи TrafficNews. Сигналът е подаден вчера, след като полицаят е бил засечен на местопрестъплението от очевидци. Случката е станала в базата бившия месокомбинат "Милена" на ул. "Георги Гешанов" в Коматево. Там се намират складовете на фирма "Веле Трейд" , която в момента Окръжна прокуратура разследва за използане на чужди брандове в търговия с инструменти за строителство и градинарство. Собствениците на базата и на 4 онлайн магазина за инструменти бяха арестувани при акция на Икономическа полиция в края на януари. След като съдът разгледа мерките за неотклонение на задържаните, в ареста останаха Геворг Харутюнян, който е определен за водач на ОПГ-то, Мартин Попов, Тодор Попов, Панайот Николаев и Мирослав Симеонов. Обвинения има и срещу още няколко души от фамилията на Харутюнян, но те са на свобода с парични гаранции. 

След обиските в базата, Икономическа полиция запечата складовете, в които се намират инструментите, а след серия жалби от страна на собствениците, от Окръжна прокуратура са поискали да бъде засилена охраната в базата. Със заповед на директора на ОД МВР- Пловдив ст. комисар Георги Чергов са назначени служители на СПС, които на смени да охраняват веществените доказателства. 

Вчера обаче едната от сестрите на Геворг засякла на място един от полицаите, които били дежурни, да изнася артикули от склада. Върху покрива на автомобила му имало закрепена опакована градинска люлка, а в колата е имало още една люлка и кашони с други стоки. Тя застанала пред автомобила и му препречила пътя, за да не може да напусне базата.  Слд това веднага сигнализирала на 112 и се обадила в полицията. На място са пристигнали криминалисти от Второ районно и Вътрешна сигурност, които са започнали проверка. Преди това обаче, полицаят разтоварил стоките от автомобила, но действията му били записани.

Полицаят е задържан, наблюдаващият прокурор Галина Андреева е уведомена за случая. 

Припомняме, че в края на декември двама пловдивски полицаи бяха арестувани след като при операция на "Вътрешна сигурност" са били засечени да вземат две касети с луканки. Двамата са били следени по сигнал за кражба на гориво. Преди това друг служител на Икономическа полиция бе задържан на летище София, като преди това бе откраднал 26 000 лв. от веществените доказателства.

Поредицата от фалове показват, че контролът в дирекцията от страна на ръководството очевидно е занижен. Въпреки серията  сигнали срещу Красимир Антонов, бившият началник на СПС продължава да е в системата на полицията с мълчаливото съгласие на директора ст. комисар Георги Чергов и продължава да му се търси нова служба. А ненаказаните нарушения на бившия началник са се отразили на дисциплината в сектора. И случващото се го доказва. 

Очаквайте продължение и разказа на собствениците на запечатаната база, които са станали очевидци на беззаконията!

 

 

Арменско ОПГ продава китайски инструменти с немски етикети, прибира милиони10 души са арестувани в Пловдив, открит е 3 етажен склад натъпкан със стока до тавана

Съдът върна в ареста половината арменско ОПГ, появи се и единадесети обвиняемЗаради здравословно и семейно положение част от групата остана с мярка за неотклонение "парична гаранция"

След сигнал от TrafficNews: Прокуратурата откри огромен товар фалшиви стикери за строителна техникаМентетата вероятно са били предназначени за "ребрандиране" на китайската техника, продавана от арменското ОПГ