На фона на черната статистика на пандемията, се прокрадва светъл лъч надежда. Повече новородени са отчетени в много болници у нас от началото на годината. В една от пловдивските АГ болници са последните 24 часа са се родили 9 бебета, а в сравнение с миналата година, през 2020 новородените са с 70 повече. Медиците очакват до края на годината броят да нарасне със 100.

Има ли бейби бум в Пловдив от началото на пандемията?Само в една от болниците под тепетата новородените са с 70 повече

За съжаление този месец цифрите на смъртните случаи са стряскащи. Черен месец ноември регистрираха властите в Пловдив. В града са починали 1086 души или над 100% повече от колкото през ноември 2019. 

Черен ноември за Пловдив! Бум на починалите в градаНад 100% увеличение на смъртните случаи за месеца

През изминалото денонощие 3138 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас при направени 8479 PCR теста за  изминалите часове. Починалите лица, при които е бил констатиран COVID-19, вече са 4347, след като 159 души загубиха живота си за иминалото денонощие.

Нови 337 случая на COVID-19 в Пловдив при 3138 за странатаПочиналите са 159 за денонощие

Община Пловдив пусна анкета към родителите на деца в градините и яслите с въпроси кога да отворят забавачките под тепетата.  Допитването е пуснато през системата на гугъл, като близо 4000 родители са се включили в нея.

Питаха родителите в Пловдив кога да отворят градините, работата на 62% от тях зависи от това44 % от запитаните ще пуснат децата си още на 21 декември, 43% - след Нова година

Зам.кметът по култура Пламен Панов е поредният гост в поредицатана TrafficNews за опазването и възстановяването на архитектурното наследство на Пловдив. "Тук е много важно да помислим каква е собствеността на сградите, както и чисто законовите промени , които трябва да бъдат направени, за да бъде възможна тя. Голяма част от сградите са частна собственост. Основният проблем е, че ти можеш само формално да задължиш собствениците да направят проект за реставрация и консервация, но те да не го изпълнят. В същото време тези собственици  може да нямат необходимите средства." казва Панов. 

Пламен Панов: Данъкът културно наследство е инструмент за спасяване на архитектурните съкровища на ПловдивИма оптимизъм за емблематичните сгради на Пловдив, счита зам.-кметът

Община Пловдив е дала отказ на всички заявени публични прояви в Пловдив през следващите седмици, съобщи изпълняващият длъжността кмет Тодор Чонов. Сред събитията, които са отказани е Коледният базар в Капана, както и фермерските пазари и фестивали. Единствено е дадено разрешение да работи ледената пързалка, но при спазване на определени мерки. Каква ще е реакцията на организаторите на базарите - ще разберем утре. 

Без коледен базар в Капана, Община Пловдив отказва всички публични проявиЕдинствено ледената пързалка е получила разрешение за работата си

Мотобратството в Пловдив остро разкритикува коледната инициатива „Дядо Коледа на колела”. Причината – въведената епидемична обстановка в страната. Рокерите от петте клуба под тепетата няма да се включат в шествието, организирано на 24 декември.

Мотобратството в Пловдив скочи срещу „Дядо Коледа на колела”, било безотговорно и опасноПетте клуба под тепетата се разграничиха от организираното шествие навръх Коледа

Кирил Рашков отново влиза в затвора. Този път за 8 месеца заради съхранение на живак и антични предмети, за които няма документи за произход. Върховният касационен съд потвърди вината на Цар Киро,но намали наказанието му заради лошото му здравословно състояние. 

Окончателно! 8 месеца затвор за Кирил Рашков заради съхранение на живак и антикиВКС намали присъдата от 2 години на 8 месеца заради влошеното здравословно състояние на Цар Киров

Кандидатът за акциите на ПФК „Ботев“ (Пловдив), руският милиардер Антон Зингаревич се срещна с кмета Здравко Димитров, за да заяви официално намеренията си. Младият бизнесмен посети градоначалника в дома му, където Димитров се възстановява след операция на раменната кост, която счупи преди 5 дни.

Руски милиардер дойде на преговори с ръководството на БотевАнтон Зингаревич пристигна в София

Пловдивчанката Габриела Петрова спечели 23-ата анкета на списание “Атлетика“ за “Атлет на България“ за 2020-а година. Възпитаничката на треньора Атанас Атанасов за втори път е начело на класацията, след като през 2015-а бе избрана и за “Спортист на България“, и за “Атлет на България“.

Габриела Петрова стана атлетка номер 1 на България за 2020 годинаПловдивската лекоатлетка печели отличието за втори път

Коледният дух трудно си пробива път ,заради ограниченията наложени заради пандемията. Студена и празна – така изглежда Главната улица на Пловдив преди обяд на 3 декември. Макар преди няколко дни тържествено да бе запалена елхата, тя не носи коледно настроение. Разгледайте ФОТОГАЛЕРИЯТА ни. 

Главната на Пловдив - празна и студенаКоледната елха не носи празнично настроение на фона на опустелия град