Българският Червен кръст - Пловдив чрез програма Мобилни социални екипи и съвместно с община Пловдив стартира кампания „SOS! ЗДРАВЕ“.  Кампанията се провежда от 2 август и ще продължи до 11 август включително.

Кампанията е насочена към възрастните хора - не само самотноживеещите, но и всички, които искат да проверят своето кръвно налягане и тегло, да се включат в здравна беседа, да проведат личен разговор с психолог. 

От БЧК – Пловдив уточняват, че кръвното налягане се измерва с апарати, с AFIB технология, която засича предсърдно мъждене. Това е една от най-опасните сърдечни аритмии, която в повечето случаи е безсимптомна и човек не подозира за съществуването й. 

Още преди да е приключила кампанията директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева получи благодарствено писмо от администрацията на ЖР „Тракия”. Чрез него те изказват благодарност за съвместната работа и инициативите на БЧК, насочени към цялостното здраве и благополучието на хората от най-младия пловдивски район.

„Кампанията „SOS! ЗДРАВЕ“ на Мобилни социални екипи, която се проведе на 5-ти август в парк „Лаута” и бе оценена високо от гражданите заради грижата и вниманието към възрастните хора и тяхното здраве”, се казва в съобщението.

„Благодарим Ви за отношението и съпричастността, пожелавам на Вас и Вашия екип нови професионални успехи и лично здраве”, написа кмета на района Костадин Димитров.