Пешеходният светофар на ВМИ срещу ОУ „Екзарх Антим I” създаде хаос между шофьори и пешеходци. За това сигнализира читател на TrafficNews, който е преминавал в района и е забелязал, че светлинната уредба не работи.

„Огромно количество ученици, студенти и трудноподвижни хора ползват тази натоварена точка за пресичане, като деца буквално тичат пред колите. Трафикът е допълнително усложнен поради затворените булеварди“, сподели читателят ни.

Той добави, че преди три часа е сигнализирал общинското предприятие, отговарящо за светофарите в града, а от там приели сигнала и заявили, че ще бъде отработен.

Преди малко обаче мъжът отново е преминал от там, като твърди, че светлинната уредна отново не работи.

Медията ни изпрати сигнала до директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов, който заяви, че днес по-рано е бил получен сигнал, като веднага след това е бил изпратен екип на място, който е отстранил повредата.

След повторното подаване на сигнал, този път от медията ни, той заяви, че отново ще се изпрати екип на място, за да се установи дали наистина не работи към този момент, както и ако това е така, да бъде отстранен проблемът и увери, че ще бъде извършена диагностика на контролера.