Дете е с охлузвания по лявото ухо, майката твърди, че за това е виновна учителка от забавачницата, която то посещава. Ситуацията се развива в ДГ „Дъга” в Пловдив.

„На 13 декември 2022 г. вечерта прибрах децата от детската градина около 17:30 часа. Около 20:30 часа започнах да ги подготвям за лягане и при къпането на момченцето ми Петър забелязах охлузвания по лявото ушенце от задната страна, както и драскотина по лявото коляно. След това разговарях с децата и те ми казаха, че госпожа В. Илиева му е дърпала ухото, извела го е от спалното помещение и го е завела в детския кът”, сподели Даниела Нешева, майка на момчето, пред медията ни.

Същата вечер, Даниела Нешева се е свързала и с друга майка от трета „А” група, която е потвърдила, че въпросната учителка е дърпала ухото на Петър.

На 14 декември 2022 г., детето е заведено за освидетелстване при съдебен лекар, д-р Здравка Пенчева.

Майката се оплака, че директорката на градината определя детето като невъзпитано, предлага на родителите да го преместят в друга забавачница и предлага то да бъде отписано от допълнителна дейност – народни танци, защото там има дете от тяхната група, с което се дразнят.

Даниела Нешева обясни, че не са информирали директорката за случилото се, защото не очакват съдействие от нейна страна.

Майката е подала жалби до Прокуратурата, до кмета на район Северен и до кмета на Пловдив.

„Обмислям да преместя децата в друга градина, въпреки че тази е много близо до дома ни и ми е много удобна, но няма свободни места в забавачниците в района. Страх ме какво още може да се случи”, коментира майката на Петър пред медията ни.

Адвокатът на Даниела Нешева, Евгени Костадинов, заяви пред медията ни, че очаква Прокуратурата да направи проверка по случая, но вече близо 10 дни няма никаква реакция.

Репортер на медията ни потърси за коментар Бойка Палийска, която е директор на ДГ „Дъга”. Тя заяви, че не са получени оплаквания от родители или жалби и не е запозната със случая. Тя каза, че е направила проверка сред колегите си и те също не са чували за подобен проблем в забавачницата. Тя заяви, че ако се окаже, че в обвиненията няма истина, ще потърси правата си по законов ред.

TrafficNews продължава да следи развитието по случая.