Акцията в пловдивския клуб не е съгласувана с мен, научих за нея в последствие, а детайлите разбрах от медиите. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев по повод скандалната акция в пловдивската дискотека "Bushido" на Гергьовдевден, когато 400 гости на клуба бяха разсъблечени, обискирани и унижавани от служители на пловдивската полиция. 

„Ще има проверки и те ще стават все повече, но подобно масирано влизане в заведение би трябвало да се извършва само, ако се създават пречки за проверката. Аз много ясно съм дал заповед как да протичат проверките, имахме преди време подобен случай в София и съм разяснил подробно. Акция от такъв мащаб трябва да се съгласува с мен”, каза още Демерджиев пред БТВ.

 На въпрос дали ще бъде поискана оставката на директора на пловдивската полиция Васил Костадинов, той заяви:

„Всичко е възможно, ако се стигне до там, че той е нарушил тежко  закона, това е нормална последица. Но аз не твърдя в момента че има такова  нарушение, преди да са излезли резултатите от проверките”, коментира министърът.

Той коментира и, че информацията за проверени 400 души в заведението противоречи на докладната от МВР-Пловдив, където е записано, че извършените обиски са частни случаи.

Припомняме, че свидетелства за акцията дават не само стотиците потърпевши души – сред които клиенти и персонал на заведението, но и охранителните камери, на които ясно се вижда колко души са били проверени и как е протекла акцията.

Близо 300 протестиращи пред пловдивската полиция, директорът се криеВ протеста се включват служители на заведения от целия град

Пловдивската полиция продължава лова на вещици сред клиентите на "Bushido" ВИДЕОПатрулки обикалят родителите на непълнолетните

Потърпевши от полицейския произвол в пловдивски клуб: Държаха ни като заложници, събличаха ни голиНасила ме накараха да бъда поемно лице, съблякоха жена пред очите ми, беше отвратително, разказа служителка от персонала на "Bushido"