Близо 300 души вече се събраха на протеста пред сградата на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Центърът на града е огласен от вувзели и клаксони, а протестиращите носят плакати с надписи „оставете ни да работим”, „не сме престъпници”, „не на произвола”, „оставка, веднага”, „царят-президент е гол”, "Костадинов, клекни", "Костадинов, вън", "назначените от Пламен Узунов-вън".

Протестът е под надслов "Няма да търпим" , а причината е скандалната акция в пловдивската дискотека "Bushido" на Гергьовдевден, когато 400 гости на клуба бяха разсъблечени, обискирани и унижавани от служители на пловдивската полиция. 

В знак на протест срещу унизителното отношение на полицията,  протестиращите направиха и флашмоб с престилки, на които има голи хора.

На протеста присъства и Алексей Петров, ръководителят на катедрата по политически науки и национална сигурност в ПУ „Паисий Хилендарски”, който заяви, че е днес в Пловдив в лично качество.

На въпрос дали смята, че тази акция е дело на пловдивската полиция – той каза, че министърът вече се е разграничил, но смята, че тя има пловдивски генезис.

Невидимите полицейски униформи, или защо е време някой да каже, че царят е голАкциите „на голо” са кулминацията на безконтролната власт на служебните министри

Пред сградата на полицията е и Ричард Алибегов, както и собственици и служители на клубове и ресторанти от целия град.

Ресторантьорите настояват  за оставките на вътрешния министър Иван Демерджиев, главния секретар Петър Тодоров и директора на пловдивската полиция Васил Костадинов.

Пред сградата, обаче липсва каквото и да било полицейско присъствие, а към този момент директорът на пловдивската полиция не е благоволил да разговаря с протестиращите.

Потърпевши от полицейския произвол в пловдивски клуб: Държаха ни като заложници, събличаха ни голиНасила ме накараха да бъда поемно лице, съблякоха жена пред очите ми, беше отвратително, разказа служителка от персонала на "Bushido"

@trafficnews Над 300 души излязоха на протест под надслов “Няма да търпим” пред пловдивската полиция заради голия произвол в Bushido. ‼️ #trafficnewsbg #Plovdiv #Bulgaria #fy #fyp ♬ original sound - Trafficnews