Частен съдебен изпълнител продава бившата фабрика за хотелско и ресторантьорско оборудване в Пловдив, известна като Арената на смъртта. Сградата на улица „Георги Бенев” бе превърната в незаконна арена за кучешки боеве, която бе разбита преди четири години. Сочен и осъден за организатор бе Иван Иванов – бивш полицейски служител. 50 питбули бяха спасени при акция на Криминална полиция през 2016 година. 

Фабриката бе атакувана и преди близо 4 месеца. Полиция и Агенция по храните влязоха в имота на бившия полицай в началото на декември. Срещу него е подаден сигнал, че развъжда питбули за незаконни боеве. По време на проверката във фабриката и във външното пространство около нея са намерени 37 кучета – питбули и смесени породи. 

 Нови 30 питбула в имот на бившия полицай Иван Иванов, замесен в незаконни боеве

Проверка на TrafficNews показва, че действително бившата фабрика за хотелско оборудване е предадена на търг. Фирмата, която стопанисва обекта – „Акил Пропъртис” е в процес на ликвидация, а задълженията й към НАП са за над 300 хиляди лева.

Това е втора публична продан на терена. Огледите на бившата фабрика ще започнат от понеделник, 15 март. Над 950 хиляди лева е първоначалната цена за имота, на който са разположени две сгради – едната масивна и в която Иванов отглежда питбулите. Имотът е 4 672 квадратни метра. Интересното в случая е, че въпросната фирма, стопанисваща терена не е собственост на Иван Иванов.

Междувременно наш репортер се обърна към прокуратурата в Пловдив, от където заявиха, че все още тече проверка по образуваното досъдебно производство, въпреки че сигналът за развъдника бе подаден преди три месеца. 

Развъдникът за питбули на Иван Иванов – без лиценз, първите сигнали срещу него – още през юни и августОчевидци разказавт за ужаса във фабриката за хотелско оборудване

Припомняме, че във фабриката и във външното пространство около нея бяха намерени 37 кучета – питбули и смесени породи. От тях 7 са били бебета на 2-3 месеца, научи още медията ни. По време на проверката в имота на улица „Георги Бенев”, Иванов е представил редица документи.  

Иван Иванов представил декларация, че е редовен член на „Спортинг догс България” / Sporting Dogs Bulgaria/ . Същият е платил такса на 15 кучета, които са ваксинирани, обезпаразитени вътрешно и външно и имат необходимите паспорти. Бившият полицай предоставил и сертификат от международната организация за отглеждане на кучета.  

В официалният регистър на Агенцията по храните, обновен на 4 декември 2020 година, името на Иванов не фигурира сред фирмите и организациите, който се занимават с развъждане на кучета.

Единствените такива в Пазарджик е приютът за бездомни в село Мало Конаре. Междувременно името на Иван Иванов фигурира в списъците на собственици на кучета към Община Пазарджик. В регистъра той е вписал общо 30 кучета, научи TrafficNews.

Медията ни научи още, че първите сигнали към БАБХ и полицията срещу Иванов са подадени още през юни и август месец тази година. На 16.08 до Агенцията по храните в Пазарджик е депозирано писмо от гражданка за неправомерното отглеждане на питбулите.