ВиК авария отвори огромна дупка на улица „Архитект Камен Петков” 62 в пловдивския квартал „Каменица 2”. Както вече съобщихме по-рано през деня се очаква аварията да бъде отстранена до 17:00 часа днес. От сутринта обаче няколко коли са станали жертва на огромната дупка, която се е образувала в следствие на повредата.

"От сутринта на улицата има ВиК авария. След сигнал на 112 и час чакане, служители на ВиК се струпаха, но не обезопасиха мястото и получилата се дупка. 

Аз обезопасих с метална ограда, която е поставена от строителна фирма, строяща от месеци на улицата. Направих го, защото няколко коли вече пострадаха от дупката. 3-4 екипа на ВиК, очакват кола на куриерска да си изтеглят буса.

От ВиК коментираха, чя няма как да изтеглят буса, а дупката била обезопасена с ограда(поставена от мен, която си беше на улицата и е на строителната фирма). Скоро пристигна и пътна помощ, но за чия сметка...не знам!", пише нашият читател. 

Припомняме, че в плановете на Община Пловдив има включен планов ремонт на улицата, включително и ВиК такъв, като общата стойност на проекта  е  2,3 млн. лева. Той включва цялостна  реконструкция на района, премахване на паважа и полагане на асвалтова настилка, тротоари и облагородяване.