Община Пловдив официално избра компанията на Крум Бурджиев - „Ринг – П” за строителството на сградата ОУ „Княз Александър I”. Още през май стана ясно, че 99% пловдивската компания ще бъде избрана, след като само тя бе допусната до отваряне  на оферти .

Преди  по-малко от две седмици комисията към Община Пловдив официално е избрала фирмата на Бурджиев, която е получила максималния брой от 100 точки, а другите участници са били отстранени заради пропуски  в предложенията им.

След решението на Община Пловдив обаче един от участниците – консорциум с водещ партньор „Аква конструкт груп” е подала жалба в КЗК.  Ако след това има и дело във ВАС, то шансът строителството да започне тази година е доста малък.

Предрешиха избора за строител на ОУ „Княз Александър I” в Пловдив за 9 млн. леваСамо една фирма е останала до финала в обществената поръчка

Цената, която е била предложена от „Ринг – П” е 7,2 млн. лева без ДДС, или 8,7 млн. лева с налога. Крум Бурджиев е собственик и на „Екохотел Здравец”. През строителната си фирма той участва в различни обществени поръчки. В Пловдив изгражда новата сграда на детска градина „Каменица

Поръчката е на инженеринг, като е разделена на четири дейности – изготвяне на ПУП, идеен инвестиционен проект и технически и работен проект. Втората дейност е за упражняване на авторски надзор по време на строителството, а третата е са самите строително-монтажни работи на училищна сграда.

Последната е позиция е за  оборудване,  облагородяване на двор и изграждане на спортна зала. По първите три дейности има осигурено финансиране, което е от държавния бюджет. Само за последната Общината няма гласувани средства, но те ще бъдат осигурени към края на завършването на строителството на сградата.

Заданието на поръчката е разработено на база направено проучване сред служителите на ОУ „Княз Александър I“. Целта е превръщането на училището в модел на съвременно училище, с високо качество на образование, модерно конкурентно способно училище за развитие на дигитални, социални и граждански компетентности, чрез актуални стратегии и интерактивни методи и средства на преподаване, подготвящи активни социално отговорни личности.  В училището ще се обучават 750 деца в 30 паралелки от първи до седми клас.