Близки и приятели на Виктор Василев и Тодор Бараков, загинали в зверското меле край Кадиево, излизат на протест пред Съдебната палата в Пловдив.

На 22 юни, когато виновникът за тежката катастрофа - Петър Маринашки ще се изправи за първи път пред съда, роднините на двете момчета ще се съберат на мълчалива демонстрация пред дома на Темида. Те ще изразят своето недоволство относно наложената мярка за неотклонение спрямо Маринашки и ще апелират за справедлив процец.

 „Не мога да приема за нормално лице, което е шофирало под въздействието на наркотик, причинило е ПТП, с жертви две деца и две ранени такива, да не е задържано в ареста! Останах безмълвен! Неприемливо е на Петър Маринашки да му отнемат свидетелството за правоуправление, едва след като ангажирах медийното внимание, че управлява автомобил часове след катастрофата. Не е нормално, след като е установено, че е шофирал под въздействието на наркотик, той да е на свобода, срещу 2000 лева гаранция! Покрусен съм, защото очаквам справедливост и адекватно наказание за шофьора, който е причинил трагедията, а вместо това, той се разхожда свободно, срещу символична гаранция! Живея от дълго време в Париж и при подобно деяние във Франция, шофьорът няма да е на свобода, дори на етапа на досъдебното производство! И това не е само във Франция, а и във всяка друга цивилизована държава”, пише бащата на Тодор.

Мирният протест ще бъде под надслов :"Справедлива присъда, за смъртта на Тошко и Виктор!", и ще се състои  от  8:00 часа, пред сградата на Съдебната палата в Пловдив, вход на Окръжен съд.

„За мероприятието ще бъде уведомена писмено общинската администрация, 48 часа преди събирането,както изисква законът.Протестът ще бъде организиран легитимно, по законовите изисквания. Не ми остава нищо друго, освен отново да се обърна към медиите и широката общественост, за помощ и подкрепа! Да задават въпроси и да търсят отговор дали този, който погуби детето ми, ще получи адекватна присъда, съответстваща на тежестта на извършеното от него деяние!”, пише още Бараков.

Петър Маринашки многократно се оплаква от бащата на починалия Тодор Бараков, като дори завежда жалби до прокуратурата. Причината са многократните публикации на почернените родители в социалните мрежи, в които информират близки и приятели с развитието на случая.

Петър Маринашки, причинил мелето край Кадиево, подава жалби срещу близките на една от жертвитеПрокуратурата е отказала да образува производство срещу Тодор Бараков

На 22 юни Петър Маринашки ще застане за първи път пред съда. Той е привлечен за това, че  при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице. 

Петър Маринашки, причинил мелето със загиналите младежи край Кадиево, седнал зад волана друсан